Tips voor junior designers

1 feb. 2021 | Blog

We zijn allemaal beginners geweest voordat we ergens echt goed in werden. Hoe vaak zullen we wel niet gevallen zijn voor we konden lopen? Of hoelang heb je nog met klittenband rondgelopen voordat je je veters kon strikken? Dus overal begin je als beginner, voor het een met meer talent dan voor het ander. Maar toch als beginner. En als beginner weet je nog niet alles, daarom hebben we voor alle beginnende of junior designers een aantal tips op een rijtje gezet. Dat misschien jouw weg naar senior designer met iets minder vaak vallen gaat dan toen je probeerde te leren lopen. 

Tips voor designers

01

Rustig aan
Je bent verdomd getalenteerd. Maar in je gretigheid om het te bewijzen, haast je je soms naar een oplossing. Je plukt een idee uit je hoed en gooit het op tafel voordat het tijd heeft rijp te worden. Veel denken dat een idee bedenken het moeilijkste deel is. Maar is dat echt zo? Ideeën zijn vaak niet te vertrouwen. Ze moeten worden uitgepuzzeld en ontleed worden. Om ons werk goed te doen, moeten we onze veelbelovende ideeën demonteren en tot iets beters maken. 

Het proces voelt in eerste instantie mechanisch en onhandig aan. Na verloop van tijd zal het onderscheid tussen idee en iteratie vervagen. Uiteindelijk worden de twee één. Dus ga dieper. Verspil geen tijd meer met het uitbreiden van je ideeën, zelfs als je zeker weet dat ze perfect of nutteloos zijn.

02

Denk het goed door
We willen graag geloven dat design voor zichzelf spreekt, maar een groot deel van de taak is anderen te helpen hun stem te laten horen. Dus het waarom van jouw werk maakt van een geweldig document een geweldig product. 

Ooit in je carrière ontmoet je een ongemakkelijke pietje precies die wil weten waarom elke pixel is waar je hem neerzet. Je zou in staat moeten zijn om een ​​antwoord voor die persoon te formuleren, ja, voor elke pixel. Wat doet deze regel? Maar waarom hier? Waarom die kleur? Waarom die dikte? “Het ziet er beter uit” zal niet voldoende zijn. Je hebt een reden nodig die hiërarchie, balans, gestalt verklaart, met andere woorden manieren om te zeggen “het ziet er beter uit”. Maar manieren die belanghebbenden verzekeren dat je de basis van je vak begrijpt. Zorg er ook voor dat je kunt uitleggen welke alternatieven je hebt afgewezen en waarom.

03

Laat je niet te veel meeslepen
Begrijp het niet verkeerd, passie is goed. Het drijft mensen en zorgt voor nieuwe doelen. Maar laat je niet meeslepen. Je zult ook effectiever zijn als je het bewijs achter je overtuigingen laat zien, in plaats van de kracht van die overtuigingen. Zachtere taal verdient minder retweets, maar betere resultaten. Als je een voorgevoel hebt, noem het maar een voorgevoel. Het toont eerlijkheid en het laat je ruimte om ondubbelzinnig te zijn over de dingen waarvan je zeker bent.

Klaar voor de volgende stap?

Neem contact met ons op!