Wij zijn onderdeel van de Koraalgroup.

Waarom moet je niet aan je telefoon likken?

We doen het allemaal wel eens. Even iets likken of je spuug gebruiken om iets ‘schoon’ te maken. Eigenlijk zoals je moeder altijd deed na dat je eten naast je mond liep. Maar is dit nou de beste manier om je smartphone schoon te houden? En wil je überhaupt wel aan je telefoon likken? 

Laten we eerlijk zijn: je smartphone is een voedingsbodem voor ziektekiemen. En wat vooral onhygiënisch is, is hoe dicht je het regelmatig op je gezicht en mond legt. Krijg je er al kippenvel van? Blijkbaar bevat elke vierkante centimeter van je telefoon ongeveer 25.000 bacteriën. Dat is nog smeriger dan een wc-bril, die ongeveer 1200 kiemen per 2,5 vierkante cm bevat. Als de bril wel regelmatig schoon gemaakt wordt natuurlijk. Ik krijg er spontaan zin van om iedereen in mijn contactenlijst te bellen (grapje natuurlijk). Maar het weg denken van de smartphone kan eigenlijk niet. We gebruiken hem overal voor. Binnenkort zelfs om jezelf te identificeren. Misschien dan toch verstandig om je telefoon regelmatig schoon te maken. 

Hoe krijg je je smartphone schoon?

Het likken van de smartphone blijkt dus niet de beste manier om het toestel schoon te maken, maar wat dan wel? 

01

De eenvoudigste manier om het scherm van je apparaat te reinigen is met een microvezeldoek. In tegenstelling tot papieren handdoeken, maken microvezeldoeken het gevoelige glas voorzichtig schoon op uw smartphone of tablet zonder het risico te lopen erover te krabben. Microvezel trekt ongewenste oliën en stof aan en verwijdert deze, terwijl andere producten ze eenvoudig kunnen verspreiden. Voor vuilere taken overweeg dan om een ​​minimale hoeveelheid water te gebruiken. Schakel eerst je smartphone uit en verwijder de batterij (als dat kan). Maak vervolgens een hoek van de doek nat met water. Niet te veel en gebruik ook geen zeep. Reinig vervolgens het oppervlak van het scherm. Als je klaar bent, gebruik je een droog deel van het doek om wat water te verwijderen.

02

Als je toch liever ‘zeker’ wil weten dat je telefoon goed schoon is kan je ook schoonmaak-kitjes gebruiken. Alles-in-één-schoonmaakkits worden geleverd met alles wat je nodig hebt om jouw telefoon redelijk schoon te houden. Vaak bieden deze kits zelfs een aantal hulpmiddelen waarmee je het apparaat ook onderweg schoon kunt houden.

03

Heb je helemaal geen zin om moeilijk te doen en elke keer je telefoon schoon te maken? Dan kan je nog altijd kiezen voor een hoesje die alles van je telefoon bedekt. Het enige wat je dan moet doen is dat hoesje regelmatig schoon maken. Het voordeel is dan wel dat je niet extra voorzichtig hoeft te zijn en bang hoeft te zijn dat je je telefoon kapot maakt.