Wij zijn onderdeel van de Koraalgroup.

Hoe gaat ‘Google jobs’ het recruiten veranderen?

17 apr. 2018 | Blog

Wat is ‘Google for jobs’

en hoe werkt het?

Werkzoekenden kunnen zoeken en solliciteren op vacatures rechtstreeks vanuit ‘Google Search’. De geavanceerde technologie van Google maakt het gemakkelijker om een ​​baan te vinden die goed aansluit bij wat iemand zoekt in zijn/haar volgende baan.

Het is zelf geen vacaturebank, als bedrijf kan je dus geen vacature op Google Jobs plaatsen. Google for Jobs is vergelijkbaar met Indeed.com, dat vacatures uit veel verschillende bronnen haalt. Zo verzamelt Google vacatures uit onder andere LinkedIn, Facebook en Careerbuilder.

Google gebruikt filters voor de baantitel, locatie, categorie, datum en het soort dienstverband. Door deze technologie is het erg makkelijk om selectief naar een nieuwe baan te zoeken.

Wat houdt dit in voor bedrijven en vacaturebanken?

In Amerika is Google Jobs al een tijdje actief. En blijkt het al een hit te zijn, het bedrijf Johnson & Johnson behaalde al 18% meer sollicitaties door deze handige nieuwe zoekfunctie. Naast dat Google zelf vacatures verzamelt van verschillende bronnen gaat zij ook samenwerkingsverbanden aan met vacaturebanken. Waardoor vacaturebanken deze functie niet als bedreiging zien maar juist als een kans om hun doelgroep nog beter aan te kunnen spreken.

Maar ook voor bedrijven die een open functie beschikbaar hebben is deze zoekfunctie een fijne bijkomstigheid. Zo hoeven bedrijven geen andere vacaturebanken meer in te schakelen om hun vacatures te delen, maar kan dit via Google Jobs.

Zoals eerder vermeld is deze functie van Google alleen nog in Amerika actief. En heeft Google nog geen concrete plannen om deze functie naar Europa te brengen. Het is dus nog even afwachten tot we weten wanneer Google Jobs dan eindelijk naar Nederland komt.