Wij zijn onderdeel van de Koraalgroup.

Technologische ontwikkelingen in 2018

Naast onze creatievelingen op de marketing en design afdeling zorgen er natuurlijk ook een paar slimme koppen ervoor dat het technische gedeelte van Korma op rolletjes loopt. Daarom willen wij niet alleen de laatste trends in (online) marketing met jullie delen maar hebben wij hier ook de technologische ontwikkelingen die zich in 2018 voor (gaan) doen op een rijtje gezet. Daarnaast is een wereld zonder technologie haast ook niet meer weg te denken. 

Technologische ontwikkelingen

01

Kunstmatige intelligentie zal de bedrijfsstrategieën hervormen

Kunstmatige intelligentie brengt enorme veranderingen in de bedrijfsvoering met zich mee, waarbij hele industrieën worden hervormd met de kracht van geavanceerde technologieën en software. Sommige bedrijven erkennen nu de waarde van het implementeren van de kunstmatige intelligentie-strategieën voor hun bedrijf en een grote sprong voorwaarts richting kunstmatige intelligentie is onderweg. 2018 wordt het jaar waarin de toonaangevende bedrijven kunstmatige intelligentie-applicaties zullen integreren in hun strategische en organisatorische ontwikkeling.

De gekste ideeën die vroeger moeilijk te geloven waren, worden waar gemaakt. De constante ontwikkeling van algoritmen en KI-technologieën zullen ervoor zorgen dat elk bedrijf data gedreven wordt en elke industrie slimmer.

02

Blockchain zal nieuwe kansen in verschillende industrieën onthullen

Je kan niet deel zijn van een IT bedrijf zonder te weten over blockchain, iedereen heeft het er nu over. Een revolutionaire gedecentraliseerde technologie die gegevens opslaat en uitwisselt voor cryptocurrencies. Het vormt een gedistribueerde database met een digitaal register van de transacties en contracten. Blockchain slaat een steeds groter wordende lijst met geordende records op, blokken genaamd, die elk een tijdstempel en een link naar het vorige blok bevatten.

Deze technologie onthult veel nieuwe mogelijkheden met toepassingen op verschillende andere gebieden. Vanwege de groeiende rol van sociale verantwoordelijkheid en veiligheid op internet, worden de blockchain-technologieën steeds relevanter. In een systeem dat blockchain gebruikt, is het bijna onmogelijk om digitale transacties te bekokstoven, dus de geloofwaardigheid van dergelijke systemen zal daarmee toenemen.

03

Er komen nieuwe benaderingen van privacy en veiligheid

De technologische ontwikkeling verhoogt het belang van data, dus hacktechnieken worden ook steeds meer gevorderd. De toename van het aantal apparaten dat op internet is aangesloten, zorgt voor meer gegevens, maar maakt het ook kwetsbaarder en minder beschermd. Internet-gadgets worden steeds populairder en worden op grote schaal gebruikt, maar ze blijven uiterst onveilig wat betreft de privacy van gegevens.

‘Machine learning’ zal de belangrijkste beveiligingstrend zijn die een probabilistische, voorspellende benadering voor gegevensbeveiliging oplevert. Implementatietechnieken zoals een gedragsanalyse maken het detecteren en stoppen van een aanval mogelijk die de statische beveiligingssystemen kan omzeilen. Blockchain heeft onze aandacht gevestigd op een nieuwe technologie genaamd Zero Knowledge Proof, die zich in 2018 verder zal ontwikkelen, waardoor transacties mogelijk worden die de privacy van gebruikers beveiligen met behulp van wiskunde. Een andere nieuwe benadering van veiligheid is bekend als CARTA, Continuous Adaptive Risk and Trust Assessment. Het is gebaseerd op een voortdurende evaluatie van de potentiële risico’s en de mate van vertrouwen, aangepast aan elke situatie.

04

Het internet der dingen zal intelligent worden

Intelligente dingen staan ​​al enkele jaren in de kijker en met een voortdurende uitbreiding en verbetering in 2018 zullen ze een andere wereldwijde trend beïnvloeden: het internet der dingen.

Een netwerk van intelligente samenwerkende dingen zal worden gecreëerd waar meerdere apparaten zullen samenwerken om het internet der dingen volledig te ontwikkelen. Verbonden met het wereldwijde web en gecombineerd via bekabelde en draadloze communicatiekanalen, zullen dingen veranderen in een één groot geïntegreerd systeem dat een belangrijke verschuiving in de mens-machine-interactie veroorzaakt. De samensmelting van kunstmatige intelligentie met het internet der dingen brengt nieuwe verbazingwekkende technologieën voort om slimme huizen en steden te creëren.

05

Discussies over ethiek zullen heviger worden

Naarmate de KI-industrie aanzienlijke vooruitgang boekt bij het uitvoeren van verschillende taken en acties in het dagelijks leven, worden vragen gesteld met betrekking tot ethiek. Wie heeft de schuld als een kunstmatige-inlichtingeneenheid een illegale daad verricht? Hebben KI-bots regels nodig? Zullen ze in staat zijn om alle menselijke banen over te nemen?

De eerste twee vragen gaan ervan uit dat op een dag een bot wettelijk erkend zal worden als persoon en verantwoordelijkheid kan nemen of gestraft kan worden voor hun daden. Hoewel dit op dit moment nog niet zal zijn, zijn er wel discussies rond ethiek al aan het opwarmen. Gezien verschillende mogelijkheden proberen wetenschappers een compromis te vinden met betrekking tot de rechten en verantwoordelijkheden van de bots.

De mogelijkheid dat robots alle werkplekken meenemen is echter bijna nul. Natuurlijk ontwikkelt de KI-industrie zich extreem snel, maar het staat nog steeds in de kinderschoenen. In 2018 zal de hype rond deze vraag afnemen. Zodra we beter begrijpen hoe om te gaan met de KI en eraan te wennen, zal de mythe over het overnemen van banen door robots worden weggenomen.

Heeft u een software vraag die maatwerk vereist? Ons team aan specialisten staat voor u klaar om u te helpen met uw uitdagingen! Heeft u specifieke vragen omtrent een software gerelateerd probleem? Stel gerust uw vragen aan ons.